Met de jaarrekening wordt uw administratieve boekjaar afgesloten, ook wordt middels de jaarrekening uw financiële positie duidelijk. De jaarrekening geeft u een duidelijk beeld van waar u het jaar begonnen bent en waar u aan het einde van het jaar staat.

De jaarrekening dienst als basis voor het invullen van de aangifte inkomstenbelasting of de aangifte vennootschapsbelasting. Het opstellen van een jaarrekening is voor een eenmanszaak niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. In de aangifte inkomstenbelasting treft u in ieder geval een balans en winst-/verliesrekening, echter een jaarrekening geeft een verdieping van de balans en winst-/verliesrekening middels een toelichting. Wij kunnen u adviseren of het opstellen van de jaarrekening voor u voordelen biedt.

Onder andere BV’s, NV’s en coörporaties zijn wettelijk verplicht om een (verkorte versie van de) jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK). Indien u verplicht bent om uw jaarrekening te deponeren, dan zullen wij altijd zorgdragen dat uw jaarrekening gereed is voor het deponeren bij de KvK.

Indien uw bedrijf een bepaalde omvang heeft dan moet een accountant de jaarrekening goedkeuren. Wij kunnen alle voorbereidende werkzaamheden voor u doen, waarna wij uw jaarrekening ter goedkeuring bij uw accountant of een accountant uit ons eigen netwerk.

Administratiekantoor Zuilen kan uw jaarrekening en tussentijdse rapportages van uw bedrijf leveren tegen aantrekkelijke tarieven.

  • Opstellen van tussentijdse management rapportages;
  • Opstellen van uw jaarrekening (met en zonder kengetallen);
  • Dossier samenstellen voor de accountant.